Prijs dakisolatie: algemeen overzicht

 

Wat isoleren?IsolatiewijzePrijs per m²Meer info
Hellend dakLangs binnen€ 20 - 50Klik hier
Hellend dakLangs buiten€ 40 - 60Klik hier
Plat dakLangs binnen€ 30 - 40Klik hier
Plat dakLangs buiten€ 70 - 115Klik hier
ZoldervloerPUR op massieve vloer€ 25 - 35Klik hier
Wil je advies over geschikte isolatiematerialen voor jouw dak en een prijsvoorstel op maat?
Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiespecialisten.

 

IsolatiemateriaalVereiste diktePrijs per m²Meer info
Glaswol16 - 21 cm€ 10 - 20Klik hier
Rotswol16 - 21 cm€ 20 - 35Klik hier
PUR schuim12 - 14 cm€ 15 - 30Klik hier
EPS platen12 - 14 cm€ 10 - 20Klik hier
PUR platen12 - 14 cm€ 20 - 25Klik hier
PIR platen12 - 14 cm€ 25 - 30Klik hier
Geïsoleerde platen12 - 14 cm€ 50 - 200Klik hier
Papiervlokken16 - 21 cm€ 20 - 35Klik hier
Cellulose16 - 21 cm€ 20 - 30Klik hier
Houtwol16 - 21 cm€ 20 - 25Klik hier

De vereiste dikte is afhankelijk van de lambda-waarde van het isolatiemateriaal. Hier kom je er alles over te weten. De prijs per m² wordt mee bepaald door het feit of je zelf de werken uitvoert of laat uitvoeren door een vakman.

 

Wil je weten welk materiaal het meest geschikt is voor jouw dak of zoldervloer? Vraag advies aan een vakman. Hij zal je bijstaan met raad op maat. Ontvang nu meerdere offertes van vakmannen uit je buurt. Zo kan je in minder dan 2 minuten eenvoudig prijzen vergelijken.

 

 

prijzen glaswolGlaswol

Glaswol is één van de meest gebruikte materialen om het dak mee te isoleren. Het wordt voornamelijk geplaatst tussen spanten en wordt afgewerkt met een dampscherm. Glaswolisolatie kan gebruikt worden bij zoldervloeren en hellende daken met onderdaken. Lees meer over glaswol.

Prijs glaswol: Glaswol is reeds verkrijgbaar vanaf ongeveer 10 euro per m². Voor plaatsing beginnen de prijzen vanaf 20 euro per m². Bij het plaatsen van dakisolatie heb je recht op premies, wat een flink verschil kan maken voor deze investering.

Vraag hier een offerte voor plaatsing van glaswolisolatie.

 

dakisolatieplaten prijsIsolatieplaten

De grootste troeven van isolatieplaten zijn een geringere dikte, nette afwerking en goede afdichting als dampscherm. Het grootste nadeel is dat je moet beginnen vanaf een rechte draagstructuur. Doe je dit niet, dan zullen de tand-en groefprofielen niet goed aansluiten, wat de isolatiewaarde zeker niet ten goede zal komen. Lees meer over dakisolatieplaten.

Prijs isolatieplaten: Dakisolatieplaten zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro per m². Voor de plaatsing mag je rekenen op prijzen vanaf 25 euro per vierkante meter.

Vraag hier een offerte voor het plaatsen van isolatieplaten.

 

dakisolatie pur-schuimPUR schuim

Met gespoten PUR schuim kan het dak op een erg nauwkeurige manier geïsoleerd worden. Bij isolatiedekens of dakisolatieplaten kunnen er altijd wel wat kiertjes tussen het isolatiemateriaal ontstaan, maar met PUR-schuim worden deze kiertjes makkelijk opgevuld.

Gespoten PUR kan snel geplaatst worden en de droogtijd is vrij kort. Lees hier meer over PUR schuimisolatie.

Prijs PUR-schuim: gemiddeld kost het isoleren van een dak met PUR in schuimvorm 30 euro per vierkante meter.

Vraag hier offertes aan voor dakisolatie met PUR-schuim.

 

 

Welke factoren bepalen de kosten van dakisolatie?

De genoemde prijzen hierboven zijn richtprijzen. De precieze kosten voor het isoleren zijn niet alleen afhankelijk van de materiaalkeuze. Ook de dikte van het gekozen isolatiemateriaal, de totale oppervlakte die moet geïsoleerd worden en de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken zullen een invloed hebben op de prijsberekening.

Voor het laten isoleren van een hellend dak met glaswol kan je je verwachten aan startprijzen van ongeveer 20 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de genoemde factoren kan de prijs hoger uitvallen.

De kosten van dakisolatie zijn ook afhankelijk van het al dan niet zelf plaatsen en eventuele premies of andere financiële voordelen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die ervoor zorgen dat de investering in dakisolatie sneller terugverdiend kan worden. Meer hierover in het volgende stuk.

 

 

Financiële maatregelen die prijs dakisolatie beïnvloeden

Dakisolatie plaatsen is een klus die gerust uitgevoerd kan worden door elke handige doe-het-zelver mits de nodige kennis. Aangezien het niet de leukste job is en er ook heel wat tijd in kruipt, kiezen veel mensen ervoor om het dak te laten isoleren. Naast zekerheid over de correcte plaatsing biedt de uitvoering door een aannemer nog tal van andere voordelen, die het prijsverschil tussen doe-het-zelf en laten doen vrij beperkt maken:

 

besparing dakisolatie1) Lager BTW-percentage

Wanneer je de dakisolatie zelf gaat plaatsen, moet je steeds 21% BTW betalen op de materiaalkost. Wanneer je het dak van een woning ouder dan 10 jaar laat isoleren, kan je genieten van het verlaagd tarief van 6%.

Rekening houdend met de relatief hoge prijs van isolatiemateriaal, spaar je voor een gemiddelde woning al snel enkele honderden euro’s uit.

 

premie dakisolatie netbeheerder2) Premies van netbeheerders berekenen

Ook de premies van netbeheerder Fluvius (fusie tussen Eandis en Infrax) zijn hoger wanneer je de werken laat uitvoeren. Voor dakisolatiewerken in 2019 krijg je als doe-het-zelver 2 euro per m², bij uitvoering door een aannemer is dit het dubbele. Ook maak je aanspraak op de totaalrenovatiebonus, indien je minstens 3 (isolatie)maatregelen uitvoert binnen 5 jaar tijd.

>> Voorwaarden en andere info vind je op deze pagina.

 

Dakisolatie laten plaatsen of zelf plaatsen?

Dankzij bovengenoemde financiële ondersteuningen voor dakisolatie wordt het prijsverschil tussen plaatsing door een aannemer en zelfplaatsing enigszins beperkt.

 

Dakisolatie zelf plaatsen

Indien je zelf dakisolatie wil plaatsen, moet je over aardig wat technische kennis beschikken. Bovendien is het isoleren van een dak een klus die heel wat tijd in beslag kan nemen voor een doe-het-zelver. Als je zelf dakisolatie plaatst, krijg je een lagere premie dan bij plaatsing door een aannemer.

 

Dakisolatie laten plaatsen

Indien je een aannemer inschakelt voor het plaatsen van dakisolatie, is de premie dubbel zo hoog in vergelijking met de premie voor doe-het-zelvers. Bij woningen ouder dan 10 jaar kom je dan ook nog eens in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief. Ervaren vakmannen kunnen dakisolatie snel en correct plaatsen. Een correcte plaatsing is cruciaal voor een optimale energiebesparing.

Indien je een vakman inschakelt, ben je zeker van een correcte plaatsing. Een isolatiespecialist kan je ook adviseren over het geschikte isolatiemateriaal en de financiële ondersteuningen.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen