Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Pannendak isoleren

Is je pannendak toe aan een nieuwe isolatielaag? Dan heb je 2 opties om dit te doen: het isoleren van je pannendak aan de buitenzijde (isolatie onderdakpannen) of aan de binnenzijde (isolatie op zolder). In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende opties, de voordelen en de prijs.

Ga snel naar:
Hoe pannendak isoleren?
Prijs pannendak isoleren
Voordelen dakisolatie
Na isoleren dak of nieuw pannendak met isolatie?
Gratis offertes aanvragen

 

Waarom pannendak isoleren?

De belangrijkste reden om je pannendak te isoleren is dat je mogelijk flink aan kosten kan besparen op je energiefactuur. Je woning verliest namelijk veel warmte via het dak waardoor je meer moet stoken. Door je dak na te isoleren of een nieuw dak met isolatie te nemen houdt je woning warmte beter vast en dalen de verwarmingskosten. Op jaarbasis kan de besparing oplopen tot wel 30%. Je bespaart al gauw honderden euro’s.

isolatie onder dakpannen

 

 

Hoe pannendak isoleren?

Er zijn 2 manieren om je dak te isoleren: via de buitenzijde of via de binnenzijde. We leggen de opties hieronder kort voor je uit.

pannendak isoleren buitenzijde OPTIE 1: pannendak isoleren buitenzijde

Bij het isoleren van een pannendak aan de buitenzijde plaatst een dakdekker isolatiemateriaal bovenop de bestaande constructie van je dak. Hij plaatst de isolatie onder de dakpannen. Hierbij verwijdert hij eerst de bestaande dakbedekking en plaatst een dampscherm. Dit dampscherm beschermt de dakconstructie tegen vocht van buitenaf. Bovenop het dampscherm bevestigt hij vervolgens isolatiemateriaal in de vorm van stevige platen. Op het isolatiemateriaal wordt daarna een tand- en groefsysteem geplaatst. Ten slotte legt de dakdekker de dakpannen zorgvuldig terug.

Wanneer is dit een geschikte optie? Als je pannendak in goede staat is en je binnenshuis geen ruimte wil verliezen. Ontvang gratis offertes.

 

pannendak isoleren binnenzijde OPTIE 2: pannendak isoleren binnenzijde

Het isoleren van je pannendak via de binnenzijde is een redelijk eenvoudige klus. Een isolatiespecialist plaatst aan de binnenzijde van je pannendak een raamwerk van hout of metaal. Tussen dit raamwerk klemt hij het isolatiemateriaal. Daarna plaatst de isolatiespecialist een dampscherm tegen het isolatiemateriaal. Voor de afwerking van het isolatiemateriaal zijn er verschillende opties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor gipsplaat of houten of kunststof panelen. Bij sommige isolatiematerialen is er zelfs al een decoratieve afwerklaag aanwezig.

Wanneer is dit een geschikte optie? Als je dakbedekking in minder goede staat is en je binnenshuis voldoende ruimte hebt. Gratis voorstellen vergelijken

 

Welke optie kies ik best?

De beste optie voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld een volledig dakrenovatie doen of wil je je pannendak enkel na isoleren? En vind je het inleveren van ruimte geen probleem of behoud je liever zoveel mogelijk plaats op je zolder? Naast jouw wensen speelt ook de staat van je dak en de aanwezigheid van een onderdak een belangrijke rol.

Ontvang advies op maat: een erkende vakman kan je adviseren over de juiste keuze voor jouw situatie. Ontvang vrijblijvend offertes van vakmannen actief in jouw buurt. Zo kan je adviezen vergelijken en een keuze maken die goed voelt. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Prijs pannendak isoleren

Er zijn meerdere factoren die de prijs voor het isoleren van je pannendak bepalen. Een belangrijke factor is de manier waarop het isolatiemateriaal wordt aangebracht (via buitenzijde of binnenzijde). Ook de keuze voor het soort isolatiemateriaal en de afwerking beïnvloeden de kosten. De prijzen verschillen daarnaast van vakman tot vakman. Ter indicatie zijn dit de gemiddelde prijzen waar je rekening mee kan houden:

IsolatiePrijs (excl. btw, incl.plaatsing)
Via buitenzijde€ 40 à € 60 per m²
Via binnenzijde€ 20 à € 50 per m²

TIP: er zijn premies en financiële voordelen beschikbaar om de kosten voor het isoleren van je pannendak te drukken. Een isolatiespecialist vertelt je graag meer over de voordelen om je inzicht te geven in de uiteindelijke kosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt.

 

Voordelen dakisolatie

Het belangrijkste voordeel van je pannendak isoleren is de besparing van kosten op je energiefactuur. Maar dat is niet het enige pluspunt! We zetten alle troeven voor je op een rij:

  • Kostenbesparing op energiefactuur: door het isoleren van je pannendak gaat er minder warmte verloren via je dak. Dit zorgt voor lagere stookkosten. Je kan tot wel 30% op je energiefactuur besparen.
  • Hoger wooncomfort: je ervaart een hoger wooncomfort met een geïsoleerd dak. Dankzij de isolatie geniet je van een constante, aangename temperatuur in huis.
  • Stijging in woningwaarde: wanneer je je pannendak isoleert, stijgt je woning in waarde. Je woning wordt namelijk energiezuiniger. Een hogere energiezuinigheid betekent een hogere woningwaarde.
  • Minder vochtproblemen: door goede dakisolatie zal er vrijwel geen condensvorming ontstaan in je dakconstructie. Daarnaast voorkomt het dampscherm vochtproblemen en eventuele schimmelvorming.
  • Lagere CO2-uitstoot: energiebesparing is niet alleen goed voor een lagere energiefactuur, maar ook beter voor het milieu! Een lager energieverbruik zorgt namelijk voor een lagere CO2-uitstoot van je woning.
  • Premies & financiële voordelen: voor het isoleren van je dak zijn er verschillende premies en financiële voordelen beschikbaar. Schakel je bijvoorbeeld een vakman in en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van 6% btw in plaats van 21% (op zowel materiaalkosten als arbeidskosten).

 

Geniet van de voordelen

Wil jij genieten van de voordelen van dakisolatie? Kom dan direct in contact met vakmannen actief in je buurt en vraag vrijblijvend offertes aan. Een specialist kan je daarnaast adviseren over de premies en financiële voordelen om de kosten voor dakisolatie te drukken. Start jouw aanvraag hier.

 

 

pannendak isoleren

 

Na-isoleren dak of nieuw pannendak met isolatie?

Wat is de beste optie: het na isoleren van je dak of een nieuw pannendak met isolatie? Dit hangt af van jouw wensen en de staat van je dak. Wil je bijvoorbeeld je pannendak isoleren maar is het dak in slechte staat? Dan is het aan te raden om een nieuw pannendak met isolatie te overwegen. Is je dak wel nog in goede staat? Dan is het na isoleren van je dak waarschijnlijk het beste idee.

 

Doe een beroep op een vakman

Weet je niet wat de beste oplossing is voor het isoleren van je pannendak? Het is aangeraden om een beroep te doen op een erkende vakman. Je kan gratis advies en prijzen opvragen bij vakmannen actief in jouw buurt via onderstaand offerteformulier:

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten