Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtwol dakisolatie

Houtwol is een goede optie wanneer je een ecologisch alternatief zoekt voor kunststof isolatiemateriaal of minerale wol. Het materiaal is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en het is later ook weer volledig te recycleren. Houtwol heeft een hoge warmte­opslag capaciteit, is damp­open en heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen.

Wil je je dak laten isoleren met houtwol? Vraag hier vrijblijvend offertes op maat aan.

 

 

Wat is houtwol?

Houtwol zijn houtvezels die afkomstig zijn van sparrenhout uit Noord-Europa (vooral Finland). De vezels worden samengeperst tot een isolatieplaat. Welke stoffen er tijdens het productieproces aan het materiaal worden toegevoegd hangt af van het merk en type vezelplaat.

Sommige houtvezelplaten zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen en additieven, bij andere houtwolplaten voegt men speciale zouten toe om het materiaal brandwerend en vochtwerend te maken.

 

wat is houtwol

 

Prijs houtwol dakisolatie

Houtwol isolatieplaten kosten gemiddeld 20 tot 25 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het soort plaat en de dikte ervan.

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken aan je dak? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

houtwol dakisolatie Houtwol als dakisolatie

Een van de toepassingen van houtvezel is dakisolatie. De houtvezelplaten kunnen zowel binnen (tussen de kepers) aangebracht worden of dienen als onderdak. Ook kan houtvezelplaat gebruikt worden om de zoldervloer mee te isoleren. Houtvezel heeft de prettige eigenschap dat het niet alleen warmte kan vasthouden (in de winter) maar dat het in de zomer de warmte ook buiten houdt. Hout heeft namelijk een vrij hoge warmteopslagcapaciteit waardoor een groot deel van de warmte in het dak opgeslagen blijft en in de loop der nacht langzaam afgegeven wordt.

 

eigenschappen houtwol Eigenschappen van houtwol dakisolatie

* Materiaal is makkelijk te verwerken (zagen / snijden) zonder huidirritaties
* Ecologisch verantwoord * Goede geluidsisolerende eigenschappen
* Goede isolatiewaarde (0.038 – 0.045 W/mK) Houtwol is een vochtbufferend materiaal.

Wanneer de relatieve luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte vrij hoog is, kunnen de houtvezels het vocht tijdelijk opslaan om het later langzaam naar binnen of buiten toe af te voeren. Hierdoor is het mogelijk om met houtwol een damp-open constructie te verwezenlijken.

 

ecologische verantwoord isoleren  Ecologisch verantwoord isoleren

De grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van houtvezel isolatieplaten zijn in de meeste gevallen van natuurlijke oorsprong en niet schadelijk voor het milieu. Het hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen (PEFC gecertificeerd). De meeste houtwolplaten kunnen na gebruik volledig gerecycleerd of gecomposteerd worden of men kan ze gebruiken voor energiewinning. Cradle to cradle dus, waardoor het gebruik van houtwol als isolatiemateriaal ecologisch interessant is.

 

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten