Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spuitisolatie dak

Het is geen geheim dat veel warmte langs het dak verloren gaat. Het gevolg? Een torenhoge energiefactuur. Daarom is kwalitatieve dakisolatie cruciaal. Spuitisolatie aan de binnenkant van de dakconstructie is 1 van de mogelijkheden. Wanneer kies je het best voor spuitisolatie voor je dak? Welke mogelijkheden zijn er? En hoeveel betaal je gemiddeld voor dakisolatie schuim? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten spuitisolatie dak
Spuitisolatie dak prijs
Voordelen isolatie-expert
Alternatieven voor spuitisolatie
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Is spuitisolatie voor mijn dak een goed idee?

Heb je te weinig plaats tussen de kepers of spanten van je dak om isolatieplaten te plaatsen? Is je dakconstructie oneffen? Of zoek je eenvoudigweg een snelle oplossing met een uitstekende isolatiewaarde? Dan is gespoten dakisolatie een ideale keuze. Enkele voordelen op een rij:

 • Naadloos isoleren: de samenstelling van isolatieschuim zorgt ervoor dat die bij contact met zuurstof uitzet en snel uithardt. Gedurende dit proces neemt het schuim de exacte vorm aan van de dakstructuur. Zo ontstaat een 100% naadloze en luchtdichte laag.
 • Geen dampscherm nodig: met een dampscherm voorkom je dat warme binnenlucht condenseert tegen koude oppervlakken. Zo kan isolatiemateriaal zijn isolerende kwaliteiten verliezen. Kies je voor isolatieschuim? Dan heb je geen dampscherm nodig door de unieke samenstelling.
 • Snelle plaatsing: je dak isoleren met schuimisolatie neemt doorgaans maar 1 dag in beslag, afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak. Het drogen zelf gaat eveneens erg snel. Gespoten PUR is bv. al na 5 minuten volledig uitgehard. Zo blijven de arbeidskosten met schuimisolatie voor je dak erg beperkt.
 • Ideaal voor grillige ondergronden: moeilijk bereikbare plaatsen, een oneffen oppervlak, … vormen geen obstakel voor dakisolatie schuim. Het materiaal hecht zich eenvoudig vast en heeft hierbij geen extra ondersteuning nodig.
 • Vormvast: na de plaatsing en uitharding behoudt spuitisolatie zijn vorm. Daardoor zwakt de isolatiewaarde van het materiaal niet af en blijf je verzekerd van een kwalitatief isolatiemateriaal op lange termijn.

Spuitisolatie voor je dak laten plaatsen? Je dak isoleren met spuitisolatie is een secure klus die gespecialiseerde apparatuur vergt. Daarom werk je best samen met een isolatiespecialist actief in je buurt. Kom in contact met experts actief in je regio.

Gespoten dakisolatie

 

Soorten spuitisolatie voor het dak

Alle verschillende soorten spuitisolatie staan garant voor een hoge isolatiegraad en een naadloze dichting. Toch heeft elk type schuimisolatie voor het dak zijn eigen specifieke kenmerken. We sommen ze hieronder voor je op:

 

OPTIE 1: gespoten pur

Het meest voorkomende type gespoten dakisolatie is PUR schuim isolatie. Het isolatiemateriaal bestaat uit 2 vloeibare componenten: polyol en isocyanaat. Bij uitharding bevat de substantie luchtblaasjes die de hoge isolatiewaarde verzekeren. Pur is een uitstekend isolatiemateriaal, maar ruikt na plaatsing een beetje onaangenaam. Daarom is een goede verluchting cruciaal.

Lambda-waarde: 0,025 W/mK
Prijs: € 15 à 30 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

OPTIE 2: gespoten glaswol

Gespoten glaswol ken je misschien ook onder de merknaam Supafil (Loft). Dit materiaal bestaat grotendeels uit gerecycleerd glas en bevat vochtwerende siliconen. Zo krijgen vocht en schimmelvorming geen schijn van kans. Bovendien is het een niet-chemisch en recycleerbaar isolatiemateriaal dat tevens brandveilig en geluiddempend is.

Lambda-waarde: 0,026 W/mK
Prijs: € 20 à 30 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

OPTIE 3: icynene

Icynene is een ecologisch en dampopen isolatieschuim dat bestaat uit ISO en Resin. Deze componenten bestaan uit open cellen, zodat icynene blijft ademen en eventueel vocht kan ontsnappen. Bovendien krijg je daardoor een erg soepele, lichte isolatielaag, waardoor je ook minder sterke dakconstructies kwalitatief kan isoleren. Daarnaast is icynene ook vlamvertragend en zelfdovend bij brand.

Lambda-waarde: 0,035 à 0,038 W/mK
Prijs: € 30 à 35 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke spuitisolatie voor mijn dak kies ik het best?

Hecht je veel belang aan de duurzaamheid van je isolatiematerialen? Is de prijs een belangrijke keuzefactor? Of ben je op zoek naar een product met de hoogste isolatiewaarde? Het meest geschikte isolatiemateriaal kies je op basis van deze voorgaande vragen. Heb je daar professionele hulp bij nodig? Klop dan aan bij een isolatiespecialist voor advies op maat. Hij helpt je graag verder.

LET OP: voor spuitisolatie heb je een speciale machine nodig. Schakel een isolatie-expert in om zeker te zijn van een perfecte uitvoering. Start hier je aanvraag.

 

Spuitisolatie dak prijs

De prijs voor spuitisolatie hangt af van het soort isolatieschuim, de totaal te isoleren oppervlakte (in m²), de isolatiedikte en de complexiteit van de klus. Een overzicht van de prijs voor spuitisolatie:

Soort isolatieschuimGemiddelde prijs per m² (excl. btw) Isolatiedikte
Gespoten PUR€ 15 à 3010 cm
Gespoten isolatiewol (Supafil loft)€ 20 à 3020 cm
Icynene schuimisolatie€ 30 à 3510 cm

LET OP: dit zijn richtprijzen. Ontvang je graag een offerte op maat van je isolatieklus? Maak dan een afspraak met een isolatie-expert. Na een plaatsbezoek adviseert hij je uitgebreid over de mogelijkheden en maakt hij een prijsvoorstel op. Interesse? Vul daarvoor het contactformulier in.

 

dakisolatie schuim

 

Waarom vertrouwen op een professional?

Zelf je dak isoleren met spuitisolatie is geen optie. Voor dit materiaal is de expertise en het gespecialiseerde materiaal van een vakman vereist. Vertrouw deze klus zeker toe aan een ervaren isolatie-expert. Zo ben je verzekerd van…

 • Individueel advies: wil je dakisolatie plaatsen? En twijfel je of spuitisolatie wel de beste keuze is? Een isolatie-expert onderzoekt graag de mogelijkheden en gaat na wat het meest geschikte isolatiemateriaal is voor jouw dak.
 • Snelle & veilige plaatsing: het aanbrengen van spuitisolatie gaat snel, maar moet bovenal veilig gebeuren. Dit is de meerwaarde die een vakman je biedt. Een correcte plaatsing voorkomt koudebruggen en gebeurt volgens de gangbare veiligheidsvoorschriften.
 • Kwalitatieve producten: een professional werkt steeds met de meest kwalitatieve isolatiematerialen. Zo ben je zeker van producten met een hoogwaardige samenstelling. Bovendien staat hij ook in voor de voorbereidende werken en de nette afwerking van je zolderruimte.
 • Aangepaste materialen: het aanbrengen van spuitisolatie is complex en vereist de nodige precisie. Om het isolatiemateriaal correct aan te brengen, gebruikt een professional aangepaste apparatuur.
 • Financiële voordelen: wist je dat je de kosten voor je isolatieproject nog kan drukken met meerdere premies en subsidies? Je vakman vertelt je er graag meer over.

Vrijblijvend offertes vergelijken? Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project. Start je aanvraag hier.

 

Alternatieven voor gespoten dakisolatie

Vind je de bovenstaande isolatiemethoden te duur? Wil je liever doe-het-zelven? Of wil je weten welke alternatieven je hebt? We overlopen de meest voorkomende hieronder voor je:

 

ALTERNATIEF 1: zachte isolatiedekens

Zachte isolatiedekens uit glaswol, rotswol, houtwol,… zijn budgetvriendelijk en het ideale isolatiemateriaal voor doe-het-zelvers. Dankzij hun zachte structuur kan je de dekens vlot op maat snijden en plaatsen. Daarvoor klem je ze eenvoudigweg tussen de houten balken vast. Blijven er nog kieren over? Dan kan je deze dichtplakken met tape. Isolatiedekens zijn ideaal om hellende en platte daken langs binnen te isoleren.

Prijs: € 20 à 25 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 2: harde isolatieplaten

Een ander alternatief zijn harde isolatieplaten in PUR, PIR of EPS. Dankzij hun handige tand- en groefsysteem klik je ze als doe-het-zelver snel naadloos in elkaar. Plak de kieren en naden af met aangepaste isolatietape en je bent klaar. Is je dakconstructie oneffen? Kies dan voor flexibele isolatiedekens, inblaas- of spuitisolatie.

Prijs: € 20 à 25 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 3: inblaasisolatie

Net zoals bij isolatieschuim gaat het plaatsen van inblaasisolatie snel en is het erg geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Veel gebruikte materialen zijn hennep, cellulose (papiervlokken), … Wil je een schuin dak langs de binnenkant isoleren? Dan brengt een vakman wel eerst een draagstructuur aan waartussen hij de inblaasisolatie kan aanbrengen. Zo’n specialist kan ook een kleefstof aan het isolatiemateriaal toevoegen. Net als bij spuitisolatie doe je dus best een beroep op een ervaren vakman.

Prijs: € 20 à 35 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

Laat je adviseren door een isolatiespecialist!

Een betrouwbare en ervaren isolatiespecialist is onmisbaar voor een correcte, kwalitatieve plaatsing van je dakisolatie in pur schuim, icynene of gespoten glaswol. Wil je eerst alle soorten dakisolatie vergelijken? En ontvang je daarvoor graag advies op maat? Neem dan contact op met ervaren vakmannen actief in je regio via het onderstaande formulier:

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten