Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie voordelen & nadelen

Dankzij dakisolatie vermijd je dat er warmte verloren gaat via het dak en zorg je voor een constantere binnentemperatuur. Daardoor kan je van heel wat troeven genieten. Maar wat zijn nu juist die voordelen van dakisolatie? En heeft dakisolatie ook nadelen? In dit artikel lees je meer over deze voor- en nadelen, de prijs en waarom je best een dakisolatiespecialist inschakelt voor de plaatsing.

 

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

1. Besparing energiekosten
2. Hoger warmtecomfort
3. Geluidsisolatie
4. Extra leefruimte op zolder
5. Waardestijging woning
6. Duurzame investering

 

Lees ook:
Nadelen dakisolatie
Prijs dakisolatie
Zelf plaatsen of expert inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

1. Besparing energiekosten

Als je dak niet of slecht geïsoleerd is, kamp je met heel wat warmteverlies. Het dak is namelijk de plek met het meeste warmteverlies, omdat warmte altijd stijgt. Door je dak te isoleren, kan warmte niet meer verloren gaan en zo bespaar je flink op je energiefactuur. Die besparing bedraagt 25 à 30% van je energiekosten, wat jaarlijks neerkomt op enkele honderden euro’s. Dakisolatie is dus een investering die je snel kan terugverdienen.

 

2. Hoger warmtecomfort

Door je dak te isoleren, verbetert ook het binnenklimaat en warmtecomfort in je woning. In de winter blijft de warmte beter binnen je woning, terwijl je woning in de zomer net minder snel zal opwarmen. Vooral in de ruimte onder het dak zelf is dit duidelijk merkbaar. Met dakisolatie blijft de binnentemperatuur dus constanter en heb je minder last van koude luchtstromingen, waardoor het algemene warmtecomfort in je woning stijgt.

 

3. Geluidsisolatie

Door je dak te isoleren, geniet je niet alleen van een betere thermische isolatie, maar ook van een hogere geluidsisolatie. Dakisolatie dempt namelijk buitengeluiden van bijvoorbeeld voorbijrijdende auto’s, burenlawaai… Dit is zeker interessant wanneer er zich in de ruimte onder het dak een slaapkamer bevindt. Zo geniet je van extra rust in je woning.

LET OP: sommige isolatiematerialen hebben een betere geluidsisolatie dan andere. Vraag daarom zeker advies bij een dakisolatiespecialist. Die kan je verder informeren over de verschillende isolatiematerialen en hun belangrijkste eigenschappen. Ontvang advies op maat.

 

dakisolatie voordelen

4. Extra leefruimte op zolder

Door je dak te isoleren, geniet je nog van een ander voordeel: je kan van de ruimte onder het dak een extra leefruimte maken. Omdat deze ruimte mee geïsoleerd wordt, kan je ze gaan gebruiken als extra slaapkamer, woonkamer, bureau, badkamer… Je kan je zolder natuurlijk ook gewoon gebruiken als opslagruimte. Je spullen zijn door de isolatie dan beter beschermd tegen temperatuursverschillen. Het isoleren van je dak is dus sowieso een goed idee om je zolder in alle comfort te kunnen benutten.

 

5. Waardestijging woning

Dakisolatie verbetert verder ook de energiezuinigheid van je woning, omdat minder warmte verloren kan gaan. Dat resulteert in een betere energiescore op je energieprestatiecertificaat, wat op zijn beurt leidt tot een waardestijging van je woning. Dat betekent dat je je woning aan een hogere prijs kan verkopen. Bovendien is je woning ook interessanter voor potentiële kopers, omdat er op zolder een mogelijkheid is voor een extra leefruimte.

 

6. Duurzame investering

Tot slot is dakisolatie ook een duurzame investering. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Goed voor het milieu: door dakisolatie te plaatsen, gaat er minder warmte verloren en moet je dus minder hard stoken om je woning te verwarmen. Je verbruikt daardoor minder energie en fossiele brandstoffen, wat resulteert in een lagere CO2 uitstoot. Op die manier verklein je je ecologische voetafdruk en draag je dus bij aan een beter milieu.
 • Lange levensduur: als je dakisolatie plaatst, gaat deze meestal de volledige levensduur van je woning mee. Dakisolatie heeft namelijk een lange levensduur, zeker wanneer je kiest voor een kwaliteitsvol materiaal. Je hoeft dus na de plaatsing in de meeste gevallen niet meer om te kijken naar je dakisolatie.

 

CONCLUSIE: dakisolatie is een investering die loont!

Dakisolatie biedt dus heel wat interessante voordelen. Hoewel het een investering vraagt, heb je deze op relatief korte termijn terugverdiend en geniet je nadien van een flinke besparing op je energiekosten. Door een dakisolatie expert in te schakelen, ben je zeker van een vlotte plaatsing en maak je aanspraak op extra financiële voordelen waarmee je de kosten kan drukken.

Laat je dakisolatie plaatsen door een expert! Zo ben je zeker van een optimale isolatie van je dak en kan je dus nog van extra voordelen genieten. Vind een expert in de buurt.

 

dakisolatie voordelen nadelen

 


Nadelen dakisolatie

Met dakisolatie geniet je dus van veel voordelen. Maar zijn er ook nadelen? We zetten hieronder 2 nadelen van dakisolatie op een rij:

 • Niet goedkoop: dakisolatie vraagt een flinke investering. Zeker wanneer je je dak langs buiten wil of moet laten isoleren, kunnen de kosten snel oplopen. Daartegenover staat wel dat je je investering snel terugverdient dankzij de forse besparing die je kan maken.
 • Arbeidsintensieve plaatsing bij isolatie langs buiten: dakisolatie plaatsen langs de buitenkant van je dak is arbeidsintensief werk. Het gaat namelijk om een volledige dakrenovatie die enkele dagen in beslag neemt. Plaatsing langs de binnenkant van je dak verloopt wel veel vlotter.

 

Laat je dakisolatie plaatsen door een expert!

Door een dakisolatie specialist in te schakelen, ben je zeker van een correcte en vlotte plaatsing van de isolatie. In dat geval heeft dakisolatie dus eigenlijk geen nadelen, aangezien ook de plaatsing langs de buitenkant van je dak vlot verloopt dankzij de ervaring van de expert. De kosten voor de plaatsing verdien je dan weer snel terug dankzij de fikse besparingen die je maakt. Vind een dakisolatie expert in de buurt.

 


Prijs dakisolatie

De prijs voor dakisolatie ligt gemiddeld tussen € 20 en 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Er zijn wel verschillende factoren die de prijs beïnvloeden, zoals het type dak, het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiemethode, de dikte van de isolatielaag…

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw dakisolatie? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere dakisolatiespecialisten. Zo kan je uitgebreid verschillende prijzen vergelijken en vaak nog extra kosten besparen. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

dakisolatie nadelen

 


Zelf dakisolatie plaatsen of expert inschakelen?

Dakisolatie plaatsen is geen eenvoudig werkje. Als je de nodige kennis en ervaring hebt en wil isoleren langs de binnenkant, kan je dit eventueel zelf doen. Om je dak langs de buitenkant te isoleren, doe je best altijd een beroep op een specialist. Ook wanneer je zeker wil zijn van een correcte en veilige plaatsing van je dakisolatie is het aangeraden om een specialist in te schakelen. Zo geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een dakisolatie expert kan je advies geven over de meest geschikte isolatiemethode, het aangewezen isolatiemateriaal, de ideale dikte van de isolatielaag… Daarbij houdt deze ook steeds rekening met jouw situatie en voorkeuren.
 • Correcte plaatsing: door een expert in te schakelen, ben je altijd zeker van een correcte plaatsing van je dakisolatie. Dakisolatie experts hebben namelijk de nodige ervaring en kennis, en weten waar ze rekening mee moeten houden om een naadloze isolatielaag te creëren.
 • Garantie: als er zich tijdens de plaatsing van je dakisolatie problemen voordoen of er ontstaat schade, dan zal de expert de kosten altijd op zich nemen. Ga je zelf aan de slag? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor eventuele bijkomende kosten.
 • Financiële voordelen: als je een dakisolatie expert inschakelt, kan je bovendien ook genieten van dakisolatie premies en een verlaagd btw-tarief van 6% op de materiaal- en arbeidskosten.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Een dakisolatie expert inschakelen biedt dus een aantal interessante praktische en financiële voordelen. Door offertes van meerdere specialisten te vergelijken, kan je bovendien vaak ook nog extra besparen. Je kan zo namelijk gericht prijsvoorstellen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in en ontvang offertes van dakisolatie experts in jouw buurt:

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten