Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakraam isoleren: werkwijze & prijzen

Waarom je dakraam isoleren? Daar zijn vele redenen voor. Je bent je dak aan het renoveren en wil een (nieuw) dakraam plaatsen. Of misschien heb je niet-geïsoleerde dakramen die voor tocht zorgen. In elk geval heeft een geïsoleerd dakraam vele voordelen. In dit artikel bespreken we deze pluspunten en hoe je deze klus het best aanpakt.

Ga snel naar:
OPTIE 1: bestaand dakraam isoleren
OPTIE 2: nieuw dakraam isoleren

Vind een vakspecialist voor jouw project!

 

 

Waarom je dakramen isoleren zo belangrijk is…

Een goed geïsoleerd dakraam heeft veel voordelen. Wij lijsten op wat je terugkrijgt uit een investering in een optimale isolatie voor je dakvensters:

 • Minder tocht: bij slecht geïsoleerde dakramen komt onvermijdelijk een koude tocht je woning binnen. Gebruik je de ruimte onder je dak als woonruimte? Dan laat je het best zo snel mogelijk je huidige dakvensters isoleren door een vakspecialist.
 • Minder energiekosten: door minder warmteverlies ga je ook minder energie verbruiken om je huis te verwarmen. En in de zomer ga je net minder vaak de airco moeten opzetten om te genieten van een frisse kamer.
 • Beter EPC: betere isolatie betekent ook een beter EPC. Met de renovatieverplichting van de Vlaamse overheid in het achterhoofd duwt een goede isolatie van je dakramen je een stapje in de juiste richting. Hiernaast is een energiezuinig huis altijd een positief gegeven voor de planeet.
 • Hogere woningwaarde: een gerenoveerd huis met een hoger EPC kan je aan een hogere prijs verkopen. Elke renovatie is uiteindelijk ook een investering.

Wil jij ook van deze voordelen profiteren? Zet de eerste stap richting je geïsoleerde dakramen en vraag vrijblijvend offertes aan bij experts. Vind de beste vakspecialist via onze offerteservice!

dakraam isoleren huis

 

 

OPTIE 1: je bestaande dakraam isoleren

Ben je je dak aan het renoveren en wil je een bestaand dakraam isoleren? Dan zijn isolatiemateriaal en een klimaatfolie de oplossing. Let op: een expert moet wel de nodige breekwerken uitvoeren om de isolatie aan te brengen rond je dakraam. Idealiter laat je deze werken dus uitvoeren in het kader van een  grotere renovatie van de ruimte onder je dak.

 

Hoe gaat een installateur werk?

Wanneer een expert je dakraam isoleert met een laag isolatie en een dampscherm, zijn er enkele stappen die hij doorloopt:

Stap 1: de vakspecialist dicht koudebruggen door PU-schuim in de gaten en kieren rond je dakvenster te spuiten of door er losse stukken minerale wol in te duwen. Deze techniek is geschikt om een dakraam op zowel een hellend als een plat dak te isoleren.

Stap 2: de vakspecialist brengt een klimaatfolie aan. Dat sluit aan tegen het raamkader om luchtlekken te vermijden. Hij plaatst de folie over het raam en snijdt die in een H-vorm. Hierna brengt hij een speciale afwerk-kit aan en drukt de klimaatfolie goed in. Dan plakt de expert alle naden en overlappende stukken nauwkeurig af met speciale isolatietape.

 

Prijs bestaand dakraam isoleren

Een bestaand raam isoleren is niet de duurste klus. Het materiaal op zich kost niet erg veel geld. Het zijn eerder de arbeidskosten van een expert die de prijs van deze klus bepalen. De kosten voor de benodigde materialen ontdek je in deze tabel:

MateriaalGemiddelde prijs (excl. btw, incl. montage)
PU-schuim€ 3 - 15 per fles (ongeveer 750ml)
Glaswol€ 25 - 35 per m²
Rotswol€ 35 - 50 per m²
Dampschermen€ 1 - 5 per m²

Ben je op zoek naar een isolatiespecialist om je dakraam te isoleren? Geen zorgen, via onze offerteservice kan je meerdere aannemers vergelijken. Je krijgt offertes van 2 à 3 isolatiespecialisten in je buurt, helemaal gratis en vrijblijvend. Vind de ideale expert voor jouw project!

 

dakraam isoleren

 


OPTIE 2: nieuw dakraam isoleren

Wil je een bestaand dakraam vervangen, een dakraam zetten in je dak of heb je een nieuwbouwproject? In deze sectie bespreken we wat te doen in deze situaties. Een bestaand dakraam vervangen vereist geen grote afbraakwerken en is doorgaans snel gebeurd. Bij oude dakramen is het zelfs sterk aangeraden om deze te vervangen. Nieuwe dakramen hebben een betere isolatiewaarde en beperken de lawaaihinder.

 

Hoe gaat een dakwerker te werk?

De ideale isolatie krijg je door een nieuw dakraam te plaatsen. Bij de meeste nieuwe dakramen is de installatie inbegrepen. Dat gaat als volgt:

Stap 1: kies voor een kwaliteitsvol dakraam. Je expert zal je wegwijs maken in alle soorten dakramen.

Stap 2: voor je een dakraam kan plaatsen zijn er voorbereidende werken nodig. Een professional zorgt voor de opening in je dak. Hij houdt hierbij rekening met de dakconstructie zoals de bestaande balken die ondersteuning vergen.

Stap 3: wil je extra zekerheid om koudebruggen te vermijden? Laat isolerende kaders installeren door een dakwerker. Deze brengt hij aan vóór de plaatsing van het dakvenster. De dakwerker brengt ze aan op de buitenkant van het raamkader. Daarna bevestigt hij alles met een zelfklevende strook.

Stap 4: als laatste stap installeert de dakwerker je dakraam. Bij de afwerking zal hij zorgen dat de buitenkant in orde is: aansluitende loodslab, omringende dakpannen, … Langs binnen kit hij alles zorgvuldig af. Als je dat wil, kan je gekozen vakspecialist de nodige pleisterwerken uitvoeren.

 

Prijs nieuw dakraam isoleren

Hoeveel kost een nieuw en goed geïsoleerd dakraam? In de volgende tabel krijg je een schatting van de kosten van een nieuw dakraam:

Afmeting dakraam Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. montage)
Klein dakraam (55 x 75 cm) € 650 à 1.000
Middelgroot dakraam (94 x 98 cm)€ 800 à 1.200
Groot dakraam (134 x 140 cm) € 950 à 1.500

Ben je op zoek naar een nieuw en goed geïsoleerd dakraam? Dan is de eerste stap in contact komen met een expert. Via ons offerteformulier kan je offertes aanvragen bij meerdere dakwerkers. Geen verplichtingen, maar wél garantie op expertise.  Vind professionele dakwerkers in jouw buurt!

 

 

Mogelijke uitvoeringen van een dakraam

Je kan een dakraam installeren op een schuin dak, plat dak en zelfs meerdere dakramen naast elkaar laten plaatsen. De opties zijn eindeloos, maar welke uitvoeringen zijn er allemaal mogelijk? Een overzicht:

 1. Materiaal: er zijn veel materialen en stijlen waaruit je kan kiezen. De standaard uitvoering van een dakraam is dennenhout. Hiernaast kan je kiezen voor een polyurethaan coating (een houten kern voor de stevigheid, omhuld met kunststof) of een afwerking in witte acryllak. Als buitenprofiel is aluminium (vele kleuren mogelijk) de standaard keuze, maar ook zink en koper zijn mogelijk.
 2. Ingebouwde ventilatie: nieuwe dakvensters kan je voorzien van een zelfregulerend ventilatiesysteem. Hier is er sprake van een klep die bepaalt hoeveel lucht er binnenkomt. Zelfs wanneer het stormt blijft de luchtstroom gelijk. De klep is namelijk afgestemd op drukverschillen en de windsterkte.
 3. Inbraakwerende dakvensters: speciale veiligheidssloten die in het venster zijn geïntegreerd voorkomen dat een raam geforceerd kan worden. Op platte daken kan dit een grotere zorg zijn. Inbrekers kunnen het dak ook makkelijker betreden.
 4. Zonwering: er zijn 3 soorten zonwering. Verduisterende rolgordijnen, buitenzonwering en zelfs jaloezieën. Een rolgordijn is ideaal om de kamer te verduisteren, de warmte van de zonnestralen te weren en je privacy te verhogen.
 5. Muggengaas: wil je in de zomer muggen of andere insecten buiten houden? Denk dan na om voor een ingebouwd muggengaas te kiezen.


Wil je een dakraam afgestemd op jouw stijl en noden?
Dat kan! Dakwerkers kiezen jouw perfecte dakraam en plaatsen het meteen ook correct in je dak. Kom in contact met meerdere dakwerkers in je buurt via onze offerteservice!

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten