Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Belastingvermindering dakisolatie

Update artikel: 01 Jul 2024 – De belastingvermindering voor dakisolatie werd in 2016 afgeschaft. In plaats daarvan kan je nu genieten van premies die je sneller en eenvoudiger kan aanvragen in combinatie met een snelle uitbetaling. Meer info hierover vind je in het artikel dakisolatie premies.

 

Dak isoleren zonder belastingvermindering nog voordelig?

Van alle energiebesparende maatregelen is dakisolatie één van de meest slimme investeringen. Je dak laten isoleren is relatief goedkoop en zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 30% op jaarbasis. Voor een gemiddelde woning heb je de investering al terugverdiend op een termijn van 4 tot 10 jaar.

BELANGRIJK: om maximaal te genieten van alle premies en een verhoogd comfort is het gebruik van kwalitatieve materialen cruciaal. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden om jouw dak te isoleren? Vergelijk dan meerdere offertes van erkende isolatiespecialisten actief in jouw regio. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing. Online offertes aanvragen bij erkende dakisolatie specialisten kan op deze pagina.

 

Verlies de Vlaamse dakisolatienorm niet uit het oog!

Een van de belangrijkste redenen om het dak van jouw woning te isoleren is de Vlaamse dakisolatienorm. Die schrijft voor dat alle daken van woningen én huurwoningen sinds 2020 verplicht geïsoleerd moeten zijn. Het gaat hierbij om woningen die vóór 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten werden. Beantwoord je aan de vooropgestelde norm? Dan pas maak je aanspraak op de meeste premies.

TIP: hoewel je niet langer van een belastingvoordeel kan genieten, betaal je slechts 6% btw op de isolatiewerken als je woning meer dan 10 jaar oud is. Dit is enkel geldig wanneer je samenwerkt met een isolatiespecialist. Kom in contact met professionals actief in jouw buurt.

 

 

Mijn VerbouwPremie voor dakisolatie

Een interessante premie voor deze isolatiewerken is de Mijn VerbouwPremie. Behoor je tot de hoogste inkomenscategorie (of andere investeerder)? Dan krijg je een premie van € 8 per m² dakisolatie. Behoor je dan weer tot de laagste of de middelste inkomenscategorie? Dan krijg je respectievelijk tot 50 of 35% van je investering terugbetaald via de Mijn VerbouwPremie.

TIP: laat je isolatie plaatsen door een isolatie-expert. Alleen zo geniet je van het verlaagde btw-tarief en de mogelijke isolatiepremies. Meer weten? Lees hier alles over premies voor dakisolatie.

 

LET OP: nieuwe inkomensgrenzen voor Mijn VerbouwPremie

Sinds 2023 gelden er nieuwe inkomensgrenzen voor de Mijn VerbouwPremie. Dit betekent dat je dan mogelijk binnen een andere inkomenscategorie valt en je maximale premiebedrag hoger is. Contacteer een vakman voor advies op maat.

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten