Belastingvermindering dakisolatie

Laatste update, 22 mei 2019 – Dakisolatie is een interessante manier om je energiefactuur naar beneden te halen. Naast de voordelige premies was er tot 2016 een belastingvermindering van 30%. Dat voordeel bestaat niet meer. Toch zijn er nog heel wat andere premies en subsidies waarvoor je in aanmerking komt bij dakisolatie. Dak laten isoleren door een professional?

✓ Ontvang hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat bij erkende isolatiespecialisten.

 

Vlaamse dakisolatienorm

Een van de belangrijkste redenen om het dak van jouw woning te isoleren is de Vlaamse dakisolatienorm. Die schrijft voor dat alle daken van woningen én huurwoningen tegen 2020 verplicht geïsoleerd moeten zijn. Het gaat hierbij om woningen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten worden. Recentere woningen zijn doorgaans al voldoende geïsoleerd.

 

Premie dakisolatie netbeheerder

De netbeheerder Fluvius (fusie tussen de voormalige netbeheerders Infrax en Eandis) biedt premies aan van € 6 per vierkante meter (bij uitvoering door een aannemer) of  € 4 per vierkante meter (bij doe-het-zelven) voor eindfacturen tot en met 31 december 2018. Voor eindfacturen in 2019 dalen deze bedragen tot € 4 per vierkante meter (bij uitvoering door een aannemer) of  € 2 per vierkante meter (bij doe-het-zelven).

Het is steeds aangewezen om de werken door een expert uit te laten voeren. Dan kom je in aanmerking voor het verlaagd BTW-tarief van 6% als je woning minstens 10 jaar oud is. Verder maak je ook nog aanspraak op een verbeteringspremie (bij combinatie met andere dakwerken) of een totaalrenovatiebonus (bij combinatie met andere energiebesparende maatregelen). Lees alles over premies voor dakisolatie in dit artikel.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen