Belastingvermindering dakisolatie

Laatste update, 26 maart 2019 – Dakisolatie is een interessante manier om je energiefactuur naar beneden te halen. Naast de voordelige premies was er tot 2016 een belastingvermindering van 30%. Dat voordeel is nu afgeschaft. Ontdek hier de voorwaarden en bedragen voor dit belastingvoordeel bij het isoleren van daken.

 

Wil je je dak laten isoleren door een professional?
✓ Klik hier om vrijblijvend prijzen op maat aan te vragen bij isolatiespecialisten.

 

Andere premies en voordelen

De belastingvermindering mag dan wel zijn afgeschaft, toch kun je nog in aanmerking komen voor tal van premies en voordelen. Genoeg redenen dus om je dak te laten isoleren! Bovendien schrijft de Vlaamse dakisolatienorm voor dat alle daken van woningen én huurwoningen tegen 2020 verplicht geïsoleerd moeten zijn. Het gaat hierbij om woningen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten worden. Recentere woningen zijn doorgaans al voldoende geïsoleerd.

De netbeheerder Fluvius (fusie tussen de voormalige netbeheerders Infrax en Eandis) biedt premies aan van €4 per vierkante meter (bij uitvoering door een aannemer) of  €2 per vierkante meter (bij doe-het-zelven). Het is steeds aangewezen om de werken door een expert uit te laten voeren. Dan kun je bijvoorbeeld ook genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% als je woning minstens 10 jaar oud is.

Verder maak je ook nog aanspraak op een verbeteringspremie (bij combinatie met andere dakwerken) of een totaalrenovatiebonus (bij combinatie met andere energiebesparende maatregelen). Lees alles over premies voor dakisolatie in dit artikel.

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen